ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πράσινες ταράτσες. Αστικές οάσεις από όλο τον κόσμο

Tuesday, August 28, 2018
Οι πράσινοι χώροι έχουν μια εμφανή επίδραση στην άμβλυνση της θερμότητας μέσα στις πόλεις. Τα πάρκα αποτελούν την επιθυμητή και προφανή λύση.
Ωστόσο, αν η στενότητα του χώρου δεν επιτρέπει τη δημιουργία τους, υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος της κατασκευής κήπων σε ταράτσες.
Σε πολλές μεγαλουπόλεις ταράτσες δημοσίων, αλλά και ιδιωτικών κτιρίων, έχουν μετατραπεί σε οάσεις, καθώς οι αρχιτέκτονες στρέφονται όλο και περισσότερο προς τον ουρανό, για να καλύψουν το κενό του πράσινου μέσα στο μπετόν.
Δημαρχείο Σικάγο, ΗΠΑ
 chicago.jpg
Κτίριο κατασκευασμένο με κλασσικό αρχιτεκτονικό ρυθμό,το οποίο εγκαινιάστηκε το 1905.
Namba Parks, Οσάκα, Ιαπωνία
 osaka.jpg
Το Namba Parks, ένα συγκρότημα καταστημάτων και γραφείων στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με τον κήπο στον όγδοο όροφο.
Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο
 academy.jpg
Η ταράτσα του κτιρίου το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Renzo Piano, διαθέτει χώρο πρασίνου που καλύπτει έκταση 2,5 στρεμμάτων.
Αεροδρόμιο του Πεκίνου
beijing.jpg
Η πράσινη ταράτσα στο αεροδρόμιο της κινεζικής πρωτεύουσας είναι διαμορφωμένη σαν κήπος, με γλυπτά από φυτά τα οποία είναι ορατά από τον αέρα.
Μουσείο Μούσγκαρτ, Άαρχους, Δανία
aarhus.jpg
Σχεδιασμένο από το στούντιο Henning Larsen Architects, η κεκλιμένη οροφή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πικνίκ το καλοκαίρι και για έλκηθρο τον χειμώνα.
Kö-Bogen στο Ντίσλεντορφ της Γερμανίας
 bogen.jpg
Το εμπορικό κέντρο Kö-Bogen διαθέτει πράσινη οροφή η οποία προσφέρει κάποια σχεδιαστική συνέχεια με τα ιστορικά πάρκα της περιοχής.
Νομαρχιακό κτίριο, Φουκουόκα, Ιαπωνία
 fukuoka.jpg
Ο «Step Garden» έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από το κοινό ως χώρος πάρκου, καθώς επίσης και για τη μείωση της θερμοκρασίας στη γύρω περιοχή.
Μουσείο Βαντέ
 vendc3a9e.jpg
Η πράσινη οροφή στο ιστορικό μουσείο στη Βαντέ, στην Μπουλόν, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το κτίριο να μοιάζει με το γύρω τοπίο.
Gap στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια
 gap.jpg
Το πάρκο στην ταράτσα της έδρας της εταιρείας κατασκευάστηκε το 1997, και καλύπτεται από τοπικά φυτά και αγριολούλουδα, που καλλιεργούνται σε λιβάδια στο Σαν Φρανσίσκο.
«8 House», Κοπεγχάγη, Δανία
 copenhagen.jpg
Το μικτό κτιριακό συγκρότημα, με σπίτια, γραφεία και καταστήματα, έχει δύο πράσινες στέγες 5,6 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και παρτέρια με λουλούδια σε μπαλκόνια και αυλές.
Συνεδριακό Κέντρο στο Βανκούβερ
 vancouver.jpg
Η πράσινη στέγη του Συνεδριακού Κέντρου του Βανκούβερ, στη Βρετανική Κολούμπια, στον Καναδά, καλύπτει έξι στρέμματα και είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες πράσινες στέγες στον κόσμο.
Πηγή: Guardian / Επιμέλεια Snoopit24