ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Να έχεις πίστη ... και κυρίως στον εαυτό σου ...

Monday, August 13, 2018
Λέγοντας πίστη εννοούμε αυτή την συγκεκριμένη αξία σε όλες της, τις εκφάνσεις.Πίστη στον εαυτό μας, πίστη στον σύντροφο μας, πίστη στα '' πιστεύω '' και τα ιδανικά μας, πίστη στους ανθρώπους και πίστη στο Θεό. 

Η πίστη από μόνη της είναι μια εσωτερική δύναμη η οποία μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο πανίσχυρο. Άτρωτο. Αυτή η πίστη λοιπόν σε όλες της, τις εκφάνσεις με έχει κρατήσει όρθιο μέχρι και σήμερα και ήταν η πηγή δύναμης μου ακόμα και στα πολύ πολύ δύσκολα μου.

Τότε κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να έχεις κρατήσει μέσα σου έστω και μια αξία, μια ρίζα οποία μπορεί να ενεργοποιήσει από μόνη της το προσωπικό σου αλεξίπτωτο και να μην σε αφήσει να πέσεις στα βράχια.

Να λειτουργήσει σαν έμπνευση, ως ηλιαχτίδα.

Ναι, πίστη στον σύντροφο μας.Ξέρω πως ακούγεται πολύ περίεργο για την εποχή.Το παρατηρώ πολύ συχνά αυτό στα μάτια των ανθρώπων.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να απολογούμαστε και να δίνουμε εξηγήσεις για το αυτονόητο αντί να δούμε που έχουμε κάνει το λάθος και να το διορθώσουμε.

Έστω να το ψάξουμε λίγο, να δούμε τι φταίει και τα έχουμε κάνει όλα ίσωμα.Δεν είναι ηθικολογία, απλή λογική είναι.


Ναι, πίστη στον εαυτό μας και τους γύρω μας, γιατί εάν δεν πίστευες σε εμένα δεν θα διάβαζες ούτε μια λέξη από αυτό το κείμενο, και εάν δεν πίστευα εγώ σε εσένα δεν θα έγραφα ούτε λέξη.

Εάν δεν πιστέψεις πως μπορείς να φτάσεις στην άλλη άκρη του κόσμου δεν πρόκειται να πας ποτέ εκεί.Ούτε καν θα μπεις στην διαδικασία να ακολουθήσεις κάποιον, ο οποίος μπορεί να σε πάει εκεί.

Ναι, πίστη στα ιδανικά τα οποία παρεμπιπτόντως είναι υποκειμενικά για τον κάθε άνθρωπο.Αλλά όπως και να έχει αρκεί να τα ψάξουμε, να τα βρούμε και να τα αφομοιώσουμε.

Επίσης να καταλάβουμε πως αυτά είναι οι ρίζες μας και χωρίς αυτές είμαστε φτερό στον άνεμο.

Και τέλος .. Πίστη στον Θεό.Η επιλογή είναι δική μας και ο Θεός παντού.Είναι στο χέρι μας εάν και εφόσον διψάμε και θέλουμε να πιούμε νερό από την πιο καθαρή πηγή του κόσμου, να την προσεγγίσουμε μόνοι μας.

Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την καρδία και το μυαλό μας.Η συγκεκριμένη πηγή τρέχει άφθονο νερό συνεχώς εάν όμως αφήσεις το νερό να περάσει από από χίλια δύο σκουπίδια θα φτάσει στην πόρτα σού λερωμένο, γεμάτο ακαθαρσίες, και θα πεις από μέσα σου ''Μα καλά αυτό είναι το πιο καθαρό νερό του κόσμου ; Άστο θα πάω να πιω από την βρύση'' 

Να συνεχίσεις να έχεις πίστη λοιπόν σε όλα τα παραπάνω .. να συνεχίσεις να ζητάς και θα λάβεις...γιατί το θαύμα είσαι εσύ ...

Χ.Γ για το enalaktiko.eu