ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η επικοινωνία είναι τα θεμέλια ...

Monday, August 13, 2018
Είναι γεγονός πως μαζί με όλα τα άλλα στις μέρες μας η επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους περνάει και αυτή κρίση.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε σταματήσει να μιλάμε,να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε χωρίς φόβο και χωρίς ντροπή όλα όσα νιώθουμε.

Και γιατί συμβαίνει αυτό;Aυτό συμβαίνει γιατί έχουμε σταματήσει πρώτα από όλα να νιώθουμε και εν συνεχεία να σκεφτόμαστε ... γιατί για να πεις κάτι πρέπει να έχεις σκεφτεί κάτι.

Να σε έχει απασχολήσει κάτι.Να έχεις νιώσει κάτι.Να σου έχει κινήσει την περιέργειά κάτι.Να έχεις ψαχτεί επάνω σε κάτι και να ενδιαφέρεσαι πραγματικά για κάτι.Είτε αυτό είναι ο σύντροφος σου,είτε είναι ο εαυτός σου είτε είναι οι γύρω σου. 

Στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι έχουμε εγκλωβιστεί μέσα στην αποπνιχτική μας τελειότητα η οποία τρέφετε από τον εγωισμό,την έπαρση και την υστεροφημία μας,και δεν αφήνουμε τίποτα να μας χαλάσει αυτή την γαλήνη.Βάζουμε και ένα τίτλο επάνω σε όλο αυτό τύπου '' Έλα μωρέ τώρα τι μπορεί να μου πει εμένα τώρα αυτός ή αυτή '' και αυτό είναι όλο.


Πιστεύω λοιπόν πως όλοι έχουν να πουν,και να μας πουν κάτι.Ο κάθε ένας με τον τρόπο και για τους λόγους του.Από ένα νεογέννητο μέχρι έναν υπερήλικα,από έναν φτωχό μέχρι και έναν πλούσιο,από έναν άστεγο μέχρι και έναν εισοδηματία.

Εάν λοιπόν δεν μάθουμε να ακούμε τους πάντες και τα πάντα δεν πρόκειται πότε να ακούσουμε ούτε το γέλιο,ούτε το κλάμα,ούτε την κραυγή,ούτε την φωνή του συντρόφου μας.Και εάν δεν μπορέσουμε να ακούσουμε όλα αυτά δεν θα μπορέσουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να μας μιλήσει.Και εάν σταματήσουμε να επικοινωνούμε το παιχνίδι χάθηκε σε όλους τους τομείς.

Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάμε,να επικοινωνούμε,να εκφραζόμαστε με κάθε τρόπο και να μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μας.Χωρίς όρια και χωρίς δεύτερες σκέψεις .. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να γίνει καλύτερος και στους γύρω μας,να μας μιλήσουν ... να μας προσεγγίζουν .. να μας πουν την γνώμη τους ακόμα και να απολογηθούν εάν αυτό είναι ανάγκη.

Αυτή η διαδικασία θεωρώ πως είναι η καλύτερη επένδυση στην ζωή ενός ανθρώπου.Κάθε δευτερόλεπτο ανιδιοτελούς έκφρασης και επικοινωνίας είναι ένα κέρμα στο κουμπαρά της αγάπης,το οποίο δεν πρόκειται να χάσει ποτέ την αξία του.Ευνόητοι οι λόγοι ... έστω και αν μερικές φορές δεν είναι ορατοί δια γυμνού οφθαλμού .. Δεν πειράζει όμως .. έτσι και αλλιώς οι πραγματικές αξίες κρύβονται μέσα σε ότι δεν βλέπουμε .. 

Η επικοινωνία είναι η κραυγή της σχέσης προς τους συντρόφους και η έκκληση να μην την αφήσουν ποτέ να σβήσει.

Όταν ενδιαφέρεσαι πραγματικά πρέπει να είσαι εκεί με το αυτί τεντωμένο,για να μπορέσεις να ακούσεις ακόμα και τον παραλογισμό του άλλου.Να του καθαρίσεις το μυαλό,να τον χαλαρώσεις,να τον ηρεμήσεις ακόμα και να τον φτάσεις στα όρια του,γιατί ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις την υπέρβαση όταν δεν ξέρεις καν που πέφτουν τα όρια σου.Αγγίζοντας τα όρια σου ανακαλύπτεις συνεχώς νέες πτυχές του εαυτού σου ... Αντιδράς και κάνεις πράγματα που ίσως ποτέ δεν θα έκανες κάτω από φυσιολογικές συνθήκες .. Νιώθεις πράγματα που ίσως ποτέ δεν θα ένιωθες .. Πρέπει να έχεις υπομονή λοιπόν,αυτιά ανοιχτά και να ανακαλύπτεις κάθε μέρα τον εαυτό και τον σύντροφο σου μέσα από την διαδικασία αυτή ...

Μετά όλα είναι πιο εύκολα ...

Η επικοινωνία είναι τα θεμέλια ... για αυτούς που θέλουν να χτίσουν ένα γερό και άφθαρτο οικοδόμημα στο πέρασμα του χρόνου ... Ένα οικοδόμημα που θα πρέπει να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι για να το δουν ... νιώθοντας περήφανοι και για αυτά που είπαν αλλά και για αυτούς που τα άκουσαν ...

Όλα τα παραπάνω δεν τα κάνεις επειδή πρέπει,ούτε επειδή τα λέει κάποιο savoir vivre τα κάνεις από ΑΝΑΓΚΗ . αγάπη και ενδιαφέρον στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει να είναι διπλά σου ...